söndag 5 april 2015

Torsk i ugn

Dagens middag blev riktigt god. Torskfilé i foliepaket är enkelt att slänga ihop och gott att äta. 




Dagens torskpaket bestod av 150 g torskfilé, lite rödlök, några tomatskivor, lite citronsaft och olivolja samt dill och persilja. Sedan kan man krydda med vad man vill. Jag använde vitpeppar och citronpeppar. Till torsken serverades 70 g potatis och kokt broccoli samt rivna morötter. 

Grundtanken är att middagens proteindel ska vara 150 g, i detta fall torsk. Kolhydrater 70 g, i detta fall kokt potatis. Samt 100 g grönsaker. Jag hade låtit det frysta torskbkocket tina under dagen så tillagningen tog drygt 30 minuter på 175 graders värme i ugnen men alla ugnar är ju olika så man får helt enkelt kolla med en provsticka att torsken är färdig eftersom det kan gå snabbare eller längre tid beroende på ugnen. 

Stora Blom


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar