Receptet är för 1 portion:
100 g lax
25 g bulgur (70 g kokt)
100 g wokgrönsaker
50 g minikeso
Tillaga laxen i ugn på teflonplåt i 200 grader. Koka bulgurn enligt recept på paketet med 1 tsk paprikapulver. Woka grönsakerna i teflonpanna med 1 msk citronsaft eller lite vatten. Servera med minikeso.
I vanliga fall ska lunchen eller middagens proteindel bestå av 150 gram råvara. Men då lax är så fet så blir det bara 100 gram protein när man väljer lax. Fettet i laxen är dock nyttigt fett. Dessutom innehåller lax högklassigt protein och massor omega 3. Omega 3 fettsyror är bra för bl a kärlen, hjärnans funktioner, synen och nervsystemet. Laxen innehåller även B-vitamin, D-vitamin, selen och magnesium. Så lax är inte bara gott utan även nyttigt.
Givetvis tillagade jag tillräckligt med mat så att det även räckte till några matlådor. Att planera maten och se till att alltid ha matlådor redo hemma i kyl och frys är nyckeln till att spara tid och ork att fullfölja kostprogrammet.
Stora Blom
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar