onsdag 1 april 2015

Pasta med skinka och keso

Jag håller med Lilla Blom om att det är en stor omställning att klara av att äta enligt planeringen var tredje timme. För det första är jag inte van att äta så regelbundet, jag hinner ju inte ens bli hungrig mellan måltiderna. För det andra så krävs det en viss planering att få ihop måltiderna. Jag håller helt med om att det absolut bästa knepet är att förbereda matlådor. 




Dagens middag blev en snabblagad pasta med skinka och keso. Efter att jag hade ätit middagen fick jag hela fem matlådor över att stoppa in i kylen och frysen. Härligt!

Fullkornspasta är väl kanske att föredra men nu hade jag ett paket med färsk spagetti liggandes i kylskåpet så därför blev det tagliolini istället för fullkornspasta. Jag lyckades också googla mig till kunskapen att 25 g rå/okokt pasta motsvarar 70 g tillagad pasta som enligt detta kostprogram alltså är en lagom portionsstorlek för kvinnor. 

Recept pasta med rökt skinka och keso (1portion)  
150 g rökt skinka
25 g pasta (70 g kokt pasta)
40 g broccoli
20 g hackad rödlök
1/2 hackad tomat 
80 g minikeso

Koka broccoli och pasta. Woka hackad rödlök, tomat och strimlad rökt skinka. Jag kryddade med citronpeppar och lite chiliflingor men det väljer man ju själv vad man gillar. Servera med minikeso. 

För att spara tid och förenkla för mig själv tillagade jag 6 portioner av receptet här ovanför.  Det gör att morgondagens lunch nu står redo i kylskåpet och att dessutom ytterligare fyra matlådor finns redo i frysen att använda de dagar tiden inte räcker till. 

Stora Blom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar